Zum Inhalt springen

Berlin-Highlights

Opplev Berlin – Det finnes mennesker som påstår at «den ekte Berlineren er den som har flyttet til byen». Faktisk var Berlin alltid en magnet for mennesker som har visjoner og ideer. Opplev de viktigste severdighetene i noen opplevelsesrike timer. Skaff deg oversikt over byens struktur, dens historie og innbyggere i tidligere Øst- og Vest-Berlin. Med de nordiske ambassadene, Kurfürstendamm (sentrum av Vest-Berlin), førerbunkeren fra den gang (den plassen), minnesmerket over holocaust, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor.

Varighet: 3-6 timer.

porten Brandenburger Tor - severdigheter i Berlin

Opplev Berlin – Severdigheter

Minnemerket „Holocaust Denkmal“ er et av de mest diskuterte byggeprosjektene i sentrum av Berlin. Det skal minne om forfølgelsen av jødene og krigens ofre. Men hvordan kan et byggverk minne om en grusomhet som ligger utenfor fatteevnen? Den ligger rett ved siden av porten Brandenburger Tor, midt i det tidligere ingensmannsland.

minnesmerke Holocaust Mahnmal

Riksdagen lå rett ved siden av Berlin-muren på vestsiden. I dag er Riksdagen en del av den nye regjeringsdelen av Tyskland. Etter murens fall er det bygget på en ny kuppel. Den gamle ble sprengt av sikkerhetsgrunner kort etter andre verdenskrieg. Siden 1999 har Berlin vært hovedstaten i Tyskland igjen, og det tyske parlementet flyttet hit fra Bonn.

Potsdamer Platz – Da jeg var her som 15-åring engang like etter at muren var falt, var det ikke noenting på denne plassen, bortsett fra to forfalne hus. Grunnen til det var at plassen var et ingenmannsland mellom Øst- og Vest-Berlin i løpet av Berlinmurens tid. Over plassen gikk grensene mellom sektorene Russland, USA og England. Ingen andre steder langs Berlinmuren var den såkalte «dødsstripen» så bred som her.

plassen Potsdamer Platz - severdigheter i Berlin

Turene mine